homestar

projektbillede1

produktknap

cvknap

tekstknap

linksknap

kontaktknap

blog3

    shop2

Grimmerhus den 15. november 2007

Til pressen:

Prinsessen af Keramos – Udstilling af Jette Löwén Dall

Årets modtager af Trekantsområdets legat for billedkunst, kunsthåndværk og design

En fortælling om den allerfineste og sarteste porcelænsprinsesse og hendes farefulde omverden truet af monstre, forurening og forfald; en keramisk tegnefilmverden, hvor den skrøbelige lille guldkronede skat det ene øjeblik naivt fristes af giftige svampe – for i det næste nu at råbe højt om hjælp – uden at blive hørt. Dette og meget andet er hvad Jette Löwén Dall præsentere os for på udstillingen ”Princess of Keramos” på Danmarks keramikmuseum.

Udstillingen åbner tirsdag den 20. november. Der er reception fredag den 23. november kl 14, hvor alle er velkomne.

Anledningen til udstillingen er, at Jette Löwén Dall er den første modtager af det nye Trekantsområdets legat for billedkunst, kunsthåndværk og design, en prestigefyldt pris på 50.000 kr., der blev overrakt kunstneren på Danmarks Keramikmuseum den 10. oktober d.å.

Legatmodtageren er nyuddannet fra Designskolen i Kolding, og det er hendes afgangsprojekt, ”Princess of Keramos”, der giver hende prisen.

Projektet er en nyfortolkning af porcelænsfiguren, og den nu udstillede række af keramiske tableauer fortæller om prinsessen og hendes to venner, der drager ud i landet Keramos, hvor alt er lavet af ler og ting fra keramikkens verden. På deres rejse møder de det gode og det onde i forskellige former.

Dall var blandt 14 kandidater til prisen, og legatjuryen udpegede hende bl.a. fordi hun har skabt en overbevisende  sammenhæng imellem kitsch og ungdomskultur, samtidig med at hun teknisk skaber sammenhæng imellem ellers indbyrdes ulig materialer, heriblandt porcelænet:” Jette Löwén Dall beviser her sin evne til at kombinere materialer og teknikker på en sikker og selvstændig facon med et resultat der sprudler af fortælleoverskud og sans for materiale sammenstød. Farver og form forenet i skulpturelle minitableauer rummer naivistiske universer med klare referencer til børnelitteraturens ikoner som Alice i Eventyrland og Mumitroldene, samtidig med at der skæves veloplagt til nyere japanske spil som pokemon, tegneserie og animationsfilm. Med ”Princess of Keramos” indskriver Jette Löwén Dall sig i en nutidstrend, hvor den lille finurlige og på overfladen sødladne fortælling udspændes i naivistiske miniuniverser, der udstråler følelse og kunstnerisk umiddelbarhed” (cit. juryen).

Udstillingen kan ses frem t.o.m søndag den 27 januar 2008

Med venlig hilsen

Lise Seisbøll

Direktør                                                                                                                                                                                           homestar