homestar

projektbillede1

produktknap

cvknap

tekstknap

linksknap

kontaktknap

blog3

    shop2

Pressemeddelelse

Afsløring af dette års modtager af Trekantsområdets legat for billedkunst, kunsthåndværk og design på 50.000 kr.

Jette Löwén Dall er i år blevet udpeget som modtager at Trekantsområdets legat for billedkunst, kunsthåndværk og design, som i dag blev overrakt af Egon Fræhr, næstformand for Trekantsområdet Danmark. Jette Löwén Dall er nyuddannet keramiker fra Design skolen i Kolding og er blevet bedømt på sit afgangsprojekt Princess of Keramos, der er en ny fortolkning af den kongelige porcelænsfigur.

Juryen bestod af Lise Seisbøll, direktør for Danmarks Keramikmuseum, Grimmerhus, Trine Rytter Andersen, billedkunstner og faglig repræsentant udpeget af Billedkunstnernes Forbund og Aage Birk, keramiker og faglig repræsentant udpeget af Danske Kunsthåndværkere.

Juryen begrunder valget således:

Jette Löwén Dall modtager legatet for sin innovative, personlige og fortællende tilgang til det keramiske felt. Med sit afgangsprojekt fra Designskolen i Kolding, Princess of Keramos, har hun skabt en overbevisende sammenhæng mellem keramik, porcelæn, kitch og ungdomskulturens dyrkelse af det eventyrlige fabulerende og naive univers.”

 

Trekantsområdet Danmark modtog 14 ansøgninger til legatet. Juryen lagde i deres udvælgelse vægt på et stort kunstnerisk udtryk og har valgt at uddele kunstlegatet til et ungt talent, for hvem legatet vil betyde en karrieremæssig kickstart:

”Det er juryens overbevisning, at Jette Löwén Dall med sin fortælleglæde, i kombinationen med formmæssigt mod og færdighed fremover, vil kunne udvikle sit eget formsprog endnu mere, og at der er saft og kraft nok tilstede her til at hun også med tiden vil kunne bære og udnytte erfaringer og indtryk præget i en mere moden karakter.”

 

Legatet uddeles i 2007 inden for det keramiske område, men legatuddelingen vil over en fireårig periode foregå i samarbejde med skiftende kunstmuseer, således at alle kunstnere inden for området billedkunst, kunsthåndværk og design får mulighed for at søge legatet i denne fireårige periode. I 2008 foregår legatuddelingen i samarbejde med Trapholt, Kolding, inden for kategorien billedkunst, kunsthåndværk og design.

Legatet er tænkt til at fremme legatmodtagerens arbejde, og der medfølger en mindre udstilling, so i år vil være på Danmarks Keramikmuseum, Grimmerhus, i perioden 22, november 2007 til 27. januar 2008. Udstillingen vil være et samarbejde mellem legatmodtageren og udstillingsstedet.

Trine Ellegaard                                                                                                                                                                                        homestar